ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

 

ΔΥΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝ|ΙΣΜΟΥ

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Τα καλύτερα παραμύθια, συμπεριλαμβανομένων και των 2 πρώτων νικητών θα αποτελέσουν μέρος συλλογικού τόμου με τίτλο “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ... ΣΠΙΤΙ”

 • 1ο βραβείο:
  Εκτός από τη συμμετοχή στον συλλογικό τόμο. Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα παραλάβει 25 αντίτυπα του παραμυθιού σε έντυπη μορφή.
  Επίσης το παραμύθι θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή στο κανάλι των εκδόσεων «Το Παραμύθι μου» στο Youtube

 • 2ο βραβείο
  Ψηφιακή έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει και στο κανάλι των εκδόσεων «Το Παραμύθι μου» στο Youtube

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ...ΣΠΙΤΙ!
 
Το βιβλίο που προέκυψε από τον διαγωνισμό συγγραφής.
Μια συλλογή από παραμύθια που γράψατε εσείς, την εποχή της Καραντίνας.
 
Το βιβλίο "Παραμύθια που μένουν...σπίτι!" δεν αποτελεί απλώς μια λογοτεχνική πρόταση, αλλά κυρίως μια συλλογή που έχει προκύψει μέσα από τα βιώματά των συγγραφέων-διαγωνιζομένων κατά τη διάρκεια της καραντίνας την άνοιξη του 2020.
Πολλές από τις ιστορίες είναι μυθοπλαστικές. Άλλες είναι περισσότερο δημοσιογραφικές με στοιχεία ημερολογίου. Μερικές, επίσης, δεν αναφέρονται καθόλου στον κορονοϊό αλλά σε αξίες όπως είναι ο σεβασμός στη φύση, η καλοσύνη, η συγχώρεση και η κατανόηση. Πανανθρώπινες και αναγκαίες, τώρα ειδικά!
Ως εκ τούτου θα μπορούσαν όλες οι ιστορίες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό να είχαν συμπεριληφθεί στη συλλογή μας, κάτι τέτοιο όμως θα ήταν πρακτικά αδύνατο.Έτσι, με μεγάλη δυσκολία, επιλέχθηκαν τα παρακάτω ιστορήματα ως τα πιο αντιπροσωπευτικά όλων των παραπάνω σκέψεων.
Ελπίζω οι αναγνώστες μας να αναγνωρίσουν την πρώτη προσπάθεια που γίνεται από τις Εκδόσεις "Το Παραμύθι μου" να εκδώσει ένα βιβλίο άλλων συγγραφέων, που σκοπό είχε μονάχα να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να μοιραστούν με το αναγνωστικό κοινό ένα κομμάτι του πνεύματός τους.
 
Στο βιβλίο Συμμετέχουν τα εξής έργα (η σειρά είναι προσωρινή και τυχαία):
 
Θα μου πεις μια ιστορία; της Σπυριδούλας Γεωργικίτσου
 
Η παντοκρατορία του κορονοϊού της Κυριακής Αποστόλου Ματεντζίδου
 
Ο γέρος και σκύλος της Σοφής Βαφάκου
 
Η πανδημία των νότων της Λεμονιάς Κελεπούρη
 
Μπαλονομπερδέματα των Παπαστεργίου Βούλα, Παπαστεργίου Χρήστος, Τριανταφυλλίδου Βασιλική, Τσουλουφά Μαρία
 
COVID-19: Ένα παιδί νοσεί από αυτόν… του Ιωάννη Μαντζάνα
 
Όσο η λάμψη παραμένει ζωντανή της Ξένια Σοφιανού
 
Το μεγάλο πρόβλημα του μικρού γίγαντα του Φώτη Λαζαρίνη
 
Το κονσέρτο της πείνας της Νατάσας Αθανασίου
 
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΑΝ ΠΑΙΔΙΑ
 
Η ιστορία της Κορώνοϊομένης καλτσάς της Γεωργίας Μαθιοπούλου
 
Μένουμε σπιτι με τον κύριο καθαριστικό της Ναταλίας Γιάλβαρη
 
Μία φορά και έναν καιρό ήταν ένας... κακός επιστήμονας - συλλογικό του νηπιαγωγείου μέριμνας Ποντίων κυριών
 
Με τα μάτια των ονείρων της Αναστασίας Μπόζια
 
Ένας κόσμος που χάνεται της Μαρίας Λέκου
 
 
Αν έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
 
Ευχαριστώ όλες/όλους για την εμπιστοσύνη να στείλετε το έργο σας σε εμάς και την προσπάθεια που μοιραστήκατε μαζί μας!
 
 
 
 
 
 
 
ΑΡΧΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 

 

Καλησπέρα φίλοι του παραμυθιού μου.


Έχουμε εν τέλει ανακοίνωση σχετικά με τον διαγωνισμό "Παραμύθια που μένουν... σπίτι":

Οι συμμετοχές ήταν πολλές, από όλες τις ηλικίες και από όλα τα μέρη του πλανήτη.
Το πιο καλό ήταν ότι είχαμε αρκετές συμμετοχές και από παιδιά.
Ναι, υπάρχουν παιδιά που διαβάζουν βιβλία αλλά και γράφουν. Γράφουν καλά!

Το πιο δύσκολο λοιπόν σε έναν διαγωνισμό δεν είναι να αποδώσεις το βραβείο σε ένα παραμύθι, αλλά να το στερήσεις από άλλα.

Για αυτό το λόγο, εκτός από 4 παραμύθια που πρόκειται να βραβευτούν, έχουμε σκοπό να εκδώσουμε έναν τόμο με τις πιο χαρακτηριστικές από τις ιστορίες που λάβαμε στον διαγωνισμό.

Τα αποτελέσματα λοιπόν, για να μην παρατείνεται η αγωνία, είναι:

1ο βραβείο ενήλικης συγγραφής:
"Το κονσέρτο της πείνας και της φαντασίας"
της Νατάσας Αθανασίου

2ο βραβείο ενήλικης συγγραφής:
"Το Μεγάλο πρόβλημα του μικρού γίγαντα"
του Φώτη Λαζαρίνη

1ο βραβείο παιδικής συγγραφής:
"Ένας κόσμος που χάνεται"¨
της Μαρίας Λέκου

2ο βραβείο ενήλικης συγγραφής:
"Η ιστορία της Κοροϊομένης Κάλτσας"
της Γεωργίας Μαθιοπούλου

Σε επόμενη δημοσίευση θα αναρτηθούν τα παραμύθια που θα συμπεριληφθούν στον τόμο με τίτλο "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ...ΣΠΙΤΙ"

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμμετέχοντες.
Συνεχίζουμε να διαβάζουμε.
Συνεχίζουμε να δημιουργούμε κόσμους στο χαρτί.

 

 

 

Α.    Για παιδιά κάτω των 12 ετών

Β.    Για ενήλικες

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ… ΣΠΙΤΙ


 

Δεν “μένουμε σπίτι” - Δημιουργούμε στο σπίτι! 

Το παραμύθι μου προσκαλεί όλα τα παιδιά, μεγάλα και μικρά να γεμίσουν το σπίτι με φαντασία! Ένας διαγωνισμός παραμυθιού με αφορμή την πρωτόγνωρη εμπειρία της απομόνωσης στο σπίτι.
Το θέμα είναι ελεύθερο, προτείνουμε όμως να είναι σχετικό με την παρούσα κατάσταση. Βοηθητικά διαβάστε τις παρακάτω λέξεις-κλειδιά

Αρνητικές
Πανδημία, απομόνωση, απώλεια, μοναχικότητα, φόβος, άγχος, αδιαφορία, παγκόσμιο δράμα.

Θετικές:
Προσφορά, ελπίδα, δημιουργικότητα, αισιοδοξία, αναγέννηση, εξίσωση 

 

Όροι συμμετοχής

Με την υποβολή της συμμετοχής και την αποστολή του παραμυθιού ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται τους παρακάτω όρους των εκδόσεων “Το Παραμύθι Μου”:

 • Τα παραμύθια θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
 • Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου κατά το χρονικό διάστημα 1ης Απριλίου έως και 30ης Απριλίου 2020
 • Η αποστολή των παραμυθιών θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos@toparamithimou.gr
 • Στο θέμα του email πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του παραμυθιού και το όνομα του συμμετέχοντα. Δυνατότητα αποστολής και βιογραφικού σημειώματος.
 • Για τις συμμετοχές στο διαγωνισμό κάτω των 12 ετών θα πρέπει με την αποστολή του παραμυθιού να δηλωθεί και το όνομα και επώνυμο του γονέα του συμμετέχοντα.
 • Τα παραμύθια θα πρέπει να έχουν έκταση μεταξύ 1.500 και 3.500 λέξεων και να αποσταλούν σε μορφή Word (doc, docx) ή Open Office (odt). 
 • Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με 1 ή 2 παραμύθια. 
 • Η συμμετοχή με λογοτεχνικό ψευδώνυμο θεωρείται έγκυρη και αποδεκτή, εφόσον το σχετικό αίτημα, έχει υποβληθεί μαζί με τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου.
 • Κάθε έργο πρέπει να είναι ενυπόγραφο και πνευματικό προϊόν του ίδιου του διαγωνιζόμενου, ο οποίος δηλώνει ότι είναι ο αποκλειστικός κάτοχος κάθε περιουσιακού δικαιώματός του και φέρει την ευθύνη της υπογραφής του και κάθε άλλη ευθύνη σχετικά με την πατρότητα και την πρωτοτυπία του κειμένου.
 • Κάθε έργο πρέπει να είναι μη-δημοσιευμένο στο παρελθόν, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, να μην έχει υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό και να μην υπόκειται σε καμμία δέσμευση, καθ' οποιοδήποτε τρόπο, σε άλλο εκδοτικό οίκο, εταιρεία ή φορέα. Εφόσον ο διαγωνιζόμενος έχει εκδώσει βιβλίο προηγουμένως με άλλον εκδοτικό οίκο, το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να είναι ελεύθερο δεσμεύσεων από προηγούμενο συμβόλαιο ή συμφωνία.
 • Με την ηλεκτρονική αποστολή του έργου ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το παραμύθι του θα τεθεί υπό αξιολόγηση, και εκχωρεί στις Εκδόσεις Το Παραμύθι Μου το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του παραμυθιού είτε ως έντυπο βιβλίο, είτε ως ηλεκτρονικό, είτε ως οπτικοακουστικό ή άλλο μέσο αυτούσιο ή σε συλλογική έκδοση. Αποδέχεται επίσης ότι δεσμεύεται σε μη υπογραφή σύμβασης εκμετάλλευσης και έκδοσης με άλλο εκδοτικό οίκο ή λογοτεχνικό γραφείο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ως τις 30/06/2020. 
 • Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου “Το Παραμύθι Μου” να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και 
 • Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα www.toparamithimou.gr και στη αντίστοιχη σελίδα στο facebook.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
 • Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με παραμύθι/α τους, αποδέχονται πως αν υπάρξει πώληση της συλλογικής έκδοσης, δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα αλλά θα λάβουν τουλάχιστον ένα αντίτυπο.
 • Mε την συμμετοχή, επιτρέπουν στις εκδόσεις “Το Παραμύθι Μου” να χρησιμοποιήσει το παραμύθι με όποιον τρόπο θεωρεί ότι θα προωθηθεί ο εκδοτικός οίκος αλλά και ο συγγραφέας του παραμυθιού.
 • Ο εκδοτικός οίκος “Το Παραμύθι Μου” δεσμεύεται να δημοσιεύει πάντα μαζί με το παραμύθι το όνομα του δημιουργού του και να ενημερώνει τον συγγραφέα για τον τόπο, χρόνο δημοσίευσης του.
 • Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν συμφωνεί με όλους ανεξαιρέτως τους όρους του διαγωνισμού θα αποκλείεται αυτόματα από αυτόν, ως άκυρη, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.
 • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει, απαιτεί και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στη συντονιστική ομάδα του διαγωνισμού diagonismos@toparamithimou.gr

 
 
 
 
Αρχικό Post:

Λοιπόν, μένουμε σπίτι και τα περισσότερα πλέον τα έχουμε ήδη πει: τακτοποιούμε το σπίτι, αποθήκες και ντουλάπες, ζούμε οικογενειακές στιγμές, ήρεμα, με πολύ φαγητό, ταινίες, αναγνώσματα κτλ. Και ύστερα; Ας θυμόμαστε λοιπόν, πως η δράση είναι πάντα πιο αποτελεσματική και ότι η καραντίνα μπορεί να γίνει σπουδαία αφορμή για δημιουργία. Προσωπικά βρήκα την ευκαιρία να συνεχίσω τη συγγραφή παραμυθιών που από καιρό ζητιάνευα λίγο χρόνο για να γράψω. Έπιασα πάλι το πιάνο και την κιθάρα, ολοκληρώνω μουσικά κομμάτια ξεχασμένα. Φύσηξα τη σκόνη από τις σελίδες συνταγών μαγειρικής που μου ΄χε γράψει η μάνα όταν ήμουν φοιτητής. Αρχειοθετώ τις άπειρες φωτογραφίες και δημιουργώ νέα φωτογραφικά άλμπουμ. Μαθαίνω ισπανικά, ακούω μουσική, παίζω με τα παιδιά! Τι όμορφα, απλά και ανθρώπινα πράγματα μπορούμε και ζούμε όσοι τυχεροί είμαστε υγιείς. Aς μη τα στερούμαστε άλλο στο ράλλυ της ζωής. Τα στερούμαστε τόσο ύπουλα, με την αυταπάτη ότι όλα αυτά θα γίνουν κάποια στιγμή! Λοιπόν, ήρθε η στιγμή, ώρα για ενδοσκόπηση. Ώρα για δράση και ειλικρίνεια. Γιατί αυτή η απομόνωση δεν είναι αποξένωση, κάθε άλλο. Θα μας φέρει όλους πιο κοντά. Γιατί όλοι (σχεδόν όλοι) πατήσαμε την παύση και βλέπουμε, ακούμε και σκεφτόμαστε. Γιατί επιτέλους έπαψε η απάντηση στο «τι κάνεις;» να είναι «εδώ… στο τρέξιμο. Πήζω» και θα είναι «καλά ευτυχώς». Και το νου μας: Μη μοιρολατρούμε! Δεν αξίζει να γκρινιάζουμε για κάτι που δεν ορίζουμε. Φράσεις όπως: «τι να κάνω μωρέ; Βαρέθηκα» τις ξεχνάμε. Φίλοι μου, ας βρούμε το παιδί μέσα μας. Ας παίξουμε, ας γελάσουμε, ας ζήσουμε απλά. Ας χαρούμε με το γεγονός ότι είμαστε ζωντανοί! Είναι τόσο σπουδαίο αυτό από μόνο του. Το οικονομικό πρόβλημα όλους θα μας ρημάξει, μα αυτό θα γίνει μετά και αυτή τη φορά παγκόσμια και χωρίς διακρίσεις. Σε άλλες χώρες τώρα θα το ζήσουν, μα εμείς θυμόμαστε. Επομένως, είμαστε ήδη ένα βήμα πιο μπροστά. Τώρα, ας θυμηθούμε την ανθρωπιά μας. 

Λοιπόν, το παραμύθι μου δίνει κίνητρο. Θα διοργανώσουμε 2 διαγωνισμούς συγγραφής παραμυθιού με θέμα την παρούσα κατάσταση. ´Εναν για παιδιά κάτω των 12 και έναν χωρίς όριο ηλικίας. Μείνετε συντονισμένοι και ετοιμαστείτε.

 

Θέλεις ιδέες για πρωτότυπα δώρα;

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2023 toparamithimou.gr.
Powered by PowerSite.