ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

 

ΔΥΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Α.    Για παιδιά κάτω των 12 ετών

Β.    Για ενήλικες

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ… ΣΠΙΤΙ


 

Δεν “μένουμε σπίτι” - Δημιουργούμε στο σπίτι! 

Το παραμύθι μου προσκαλεί όλα τα παιδιά, μεγάλα και μικρά να γεμίσουν το σπίτι με φαντασία! Ένας διαγωνισμός παραμυθιού με αφορμή την πρωτόγνωρη εμπειρία της απομόνωσης στο σπίτι.
Το θέμα είναι ελεύθερο, προτείνουμε όμως να είναι σχετικό με την παρούσα κατάσταση. Βοηθητικά διαβάστε τις παρακάτω λέξεις-κλειδιά

Αρνητικές
Πανδημία, απομόνωση, απώλεια, μοναχικότητα, φόβος, άγχος, αδιαφορία, παγκόσμιο δράμα.

Θετικές:
Προσφορά, ελπίδα, δημιουργικότητα, αισιοδοξία, αναγέννηση, εξίσωση 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Τα καλύτερα παραμύθια, συμπεριλαμβανομένων και των 2 πρώτων νικητών θα αποτελέσουν μέρος συλλογικού τόμου με τίτλο “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ... ΣΠΙΤΙ”

 • 1ο βραβείο:
  Εκτός από τη συμμετοχή στον συλλογικό τόμο. Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα παραλάβει 25 αντίτυπα του παραμυθιού σε έντυπη μορφή.
  Επίσης το παραμύθι θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή στο κανάλι των εκδόσεων «Το Παραμύθι μου» στο Youtube

 • 2ο βραβείο
  Ψηφιακή έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει και στο κανάλι των εκδόσεων «Το Παραμύθι μου» στο Youtube

Όροι συμμετοχής

Με την υποβολή της συμμετοχής και την αποστολή του παραμυθιού ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται τους παρακάτω όρους των εκδόσεων “Το Παραμύθι Μου”:

 • Τα παραμύθια θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
 • Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου κατά το χρονικό διάστημα 1ης Απριλίου έως και 30ης Απριλίου 2020
 • Η αποστολή των παραμυθιών θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos@toparamithimou.gr
 • Στο θέμα του email πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του παραμυθιού και το όνομα του συμμετέχοντα. Δυνατότητα αποστολής και βιογραφικού σημειώματος.
 • Για τις συμμετοχές στο διαγωνισμό κάτω των 12 ετών θα πρέπει με την αποστολή του παραμυθιού να δηλωθεί και το όνομα και επώνυμο του γονέα του συμμετέχοντα.
 • Τα παραμύθια θα πρέπει να έχουν έκταση μεταξύ 1.500 και 3.500 λέξεων και να αποσταλούν σε μορφή Word (doc, docx) ή Open Office (odt). 
 • Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με 1 ή 2 παραμύθια. 
 • Η συμμετοχή με λογοτεχνικό ψευδώνυμο θεωρείται έγκυρη και αποδεκτή, εφόσον το σχετικό αίτημα, έχει υποβληθεί μαζί με τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου.
 • Κάθε έργο πρέπει να είναι ενυπόγραφο και πνευματικό προϊόν του ίδιου του διαγωνιζόμενου, ο οποίος δηλώνει ότι είναι ο αποκλειστικός κάτοχος κάθε περιουσιακού δικαιώματός του και φέρει την ευθύνη της υπογραφής του και κάθε άλλη ευθύνη σχετικά με την πατρότητα και την πρωτοτυπία του κειμένου.
 • Κάθε έργο πρέπει να είναι μη-δημοσιευμένο στο παρελθόν, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, να μην έχει υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό και να μην υπόκειται σε καμμία δέσμευση, καθ' οποιοδήποτε τρόπο, σε άλλο εκδοτικό οίκο, εταιρεία ή φορέα. Εφόσον ο διαγωνιζόμενος έχει εκδώσει βιβλίο προηγουμένως με άλλον εκδοτικό οίκο, το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να είναι ελεύθερο δεσμεύσεων από προηγούμενο συμβόλαιο ή συμφωνία.
 • Με την ηλεκτρονική αποστολή του έργου ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το παραμύθι του θα τεθεί υπό αξιολόγηση, και εκχωρεί στις Εκδόσεις Το Παραμύθι Μου το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του παραμυθιού είτε ως έντυπο βιβλίο, είτε ως ηλεκτρονικό, είτε ως οπτικοακουστικό ή άλλο μέσο αυτούσιο ή σε συλλογική έκδοση. Αποδέχεται επίσης ότι δεσμεύεται σε μη υπογραφή σύμβασης εκμετάλλευσης και έκδοσης με άλλο εκδοτικό οίκο ή λογοτεχνικό γραφείο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ως τις 30/06/2020. 
 • Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου “Το Παραμύθι Μου” να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και 
 • Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα www.toparamithimou.gr και στη αντίστοιχη σελίδα στο facebook.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
 • Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με παραμύθι/α τους, αποδέχονται πως αν υπάρξει πώληση της συλλογικής έκδοσης, δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα αλλά θα λάβουν τουλάχιστον ένα αντίτυπο.
 • Mε την συμμετοχή, επιτρέπουν στις εκδόσεις “Το Παραμύθι Μου” να χρησιμοποιήσει το παραμύθι με όποιον τρόπο θεωρεί ότι θα προωθηθεί ο εκδοτικός οίκος αλλά και ο συγγραφέας του παραμυθιού.
 • Ο εκδοτικός οίκος “Το Παραμύθι Μου” δεσμεύεται να δημοσιεύει πάντα μαζί με το παραμύθι το όνομα του δημιουργού του και να ενημερώνει τον συγγραφέα για τον τόπο, χρόνο δημοσίευσης του.
 • Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν συμφωνεί με όλους ανεξαιρέτως τους όρους του διαγωνισμού θα αποκλείεται αυτόματα από αυτόν, ως άκυρη, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.
 • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει, απαιτεί και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στη συντονιστική ομάδα του διαγωνισμού diagonismos@toparamithimou.gr

 
 
 
 
Αρχικό Post:

Λοιπόν, μένουμε σπίτι και τα περισσότερα πλέον τα έχουμε ήδη πει: τακτοποιούμε το σπίτι, αποθήκες και ντουλάπες, ζούμε οικογενειακές στιγμές, ήρεμα, με πολύ φαγητό, ταινίες, αναγνώσματα κτλ. Και ύστερα; Ας θυμόμαστε λοιπόν, πως η δράση είναι πάντα πιο αποτελεσματική και ότι η καραντίνα μπορεί να γίνει σπουδαία αφορμή για δημιουργία. Προσωπικά βρήκα την ευκαιρία να συνεχίσω τη συγγραφή παραμυθιών που από καιρό ζητιάνευα λίγο χρόνο για να γράψω. Έπιασα πάλι το πιάνο και την κιθάρα, ολοκληρώνω μουσικά κομμάτια ξεχασμένα. Φύσηξα τη σκόνη από τις σελίδες συνταγών μαγειρικής που μου ΄χε γράψει η μάνα όταν ήμουν φοιτητής. Αρχειοθετώ τις άπειρες φωτογραφίες και δημιουργώ νέα φωτογραφικά άλμπουμ. Μαθαίνω ισπανικά, ακούω μουσική, παίζω με τα παιδιά! Τι όμορφα, απλά και ανθρώπινα πράγματα μπορούμε και ζούμε όσοι τυχεροί είμαστε υγιείς. Aς μη τα στερούμαστε άλλο στο ράλλυ της ζωής. Τα στερούμαστε τόσο ύπουλα, με την αυταπάτη ότι όλα αυτά θα γίνουν κάποια στιγμή! Λοιπόν, ήρθε η στιγμή, ώρα για ενδοσκόπηση. Ώρα για δράση και ειλικρίνεια. Γιατί αυτή η απομόνωση δεν είναι αποξένωση, κάθε άλλο. Θα μας φέρει όλους πιο κοντά. Γιατί όλοι (σχεδόν όλοι) πατήσαμε την παύση και βλέπουμε, ακούμε και σκεφτόμαστε. Γιατί επιτέλους έπαψε η απάντηση στο «τι κάνεις;» να είναι «εδώ… στο τρέξιμο. Πήζω» και θα είναι «καλά ευτυχώς». Και το νου μας: Μη μοιρολατρούμε! Δεν αξίζει να γκρινιάζουμε για κάτι που δεν ορίζουμε. Φράσεις όπως: «τι να κάνω μωρέ; Βαρέθηκα» τις ξεχνάμε. Φίλοι μου, ας βρούμε το παιδί μέσα μας. Ας παίξουμε, ας γελάσουμε, ας ζήσουμε απλά. Ας χαρούμε με το γεγονός ότι είμαστε ζωντανοί! Είναι τόσο σπουδαίο αυτό από μόνο του. Το οικονομικό πρόβλημα όλους θα μας ρημάξει, μα αυτό θα γίνει μετά και αυτή τη φορά παγκόσμια και χωρίς διακρίσεις. Σε άλλες χώρες τώρα θα το ζήσουν, μα εμείς θυμόμαστε. Επομένως, είμαστε ήδη ένα βήμα πιο μπροστά. Τώρα, ας θυμηθούμε την ανθρωπιά μας. 

Λοιπόν, το παραμύθι μου δίνει κίνητρο. Θα διοργανώσουμε 2 διαγωνισμούς συγγραφής παραμυθιού με θέμα την παρούσα κατάσταση. ´Εναν για παιδιά κάτω των 12 και έναν χωρίς όριο ηλικίας. Μείνετε συντονισμένοι και ετοιμαστείτε.

 
Copyright © 2020 toparamithimou.gr.
Powered by PowerSite.